Вести

Завршава се вртић „Дуга“

До краја јула Бачка Паланка имаће 200 нових места за боравак деце у вртићима. Приводе се крају радови на изградњи вртића „Дуга“ на Синају од 1.800 квадрата, у ком је обезбеђен смештај за 200 бачкопаланачких малишана, а радове је обишао председник општине Бранислав Шушница.

Тренутно се граде паркинг простор за путничка возила, пешачке стазе, колски улаз у двориште вртића, атмосферска и фекална канализација, поставља саобраћајна сигнализација. А биће изграђено и осветљење од Тополске до улице Марка Орешковића. Радови су вредни 35 милиона динара. У вртић „Дуга“ до сада је у првој и другој фази инвестирано 208 милиона, а по завршетку треће фазе, укупна инвестиција износиће 243,2 милиона динара. Очекује се да радови у потпуности буду готови до 1. августа.

– У последњих неколико година уложили смо близу 319 милиона динара у изградњу нових и реконструкцију и модернизацију постојећих вртића. Отворили смо нови вртић „Мали принц“ у Обровцу, који похађа 25 малишана. Затим, нови вртић „Коцкица“ у Силбашу, у који иде четрдесет петоро деце. Реконструисани су вртићи „Лептирић“и „Бамби“. Енергетски смо унапредили централну зграду, на којој је замењени кров и столарија на целој згради, постављена изолација и нова фасада. Тиме смо обезбедили боље грејање и климатизацију и уштеде у буџету јер је значајно смањена потрошња енергената. У овогодишњем буџету општине који износи 2.047.296.602динара највише новца 431, 5 милиона динара биће инвестирано у предшколско васпитање, основно и средње образовање, што потврђује наше опредељење да је улагање у боље услове за децу наш главни приоритет – рекао је председник Шушница.

Изградња вртића „Дуга“ почела је у априлу прошле године и то је једна од највећих инвестиција у општини у последњих неколико година.
У оквиру ПУ „Младост“ функционишу „Јаслице Бубамара“ и вртићи „Невен““Пчелица“, „Лептирић“, „Маслачак““Бамби“, „Свети Сава“, Цврчак“, „Мали принц“ у Обровцу, у које иде 950 деце.

Извор: РТВ БАП