Вести

Заблистао „Цврчак“ !

У организацији Месног одбора Стари град Српске напредне странке Заблистао „Цврчак“ ! После уређења плаже Багер, МО СНС Стари град донео је одлуку да све објекте ПУ „Младост“ на територији Старог града доведемо, заједно с грађанима и малишанима, у стање које доликује оваквој установи. Сви грађани, поготово омладина, увек су добродошли овде, али апелујем на све њих да терен вртића, након што све доведемо у ред, такав и остане, а не да буде девастиран као пре наше акције. Нисмо склони репресији, али мораћемо да предузмемо и законске мере уколико то буде потребно. Све данас урађено финансирали су чланови нашег месног одбора и грађани Старог града- каже Мита Лачански, потпредседник ОО СНС и председник СО Бачка Паланка.

Прошле суботе, захваљујући радној акцији коју је организовао Месни одбор Српске напредне странке Стари град, а у којој су, осим напредњака, учествовали млади из тог дела Бачке Паланке, њихови родитељи и ПУ „Младост“, вртић „Цврчак“ постао је лепше место за рад деце и васпитача као и за дружење омладине.

-После уређења плаже Багер, МО СНС Стари град донео је одлуку да све објекте ПУ „Младост“ на територији Старог града доведемо, заједно с грађанима и малишанима, у стање које доликује оваквој установи. Сви грађани, поготово омладина, увек су добродошли овде, али апелујем на све њих да терен вртића, након што све доведемо у ред, такав и остане, а не да буде девастиран као пре наше акције. Нисмо склони репресији, али мораћемо да предузмемо и законске мере уколико то буде потребно. Све данас урађено финансирали су чланови нашег месног одбора и грађани Старог града- каже Мита Лачански, потпредседник ОО СНС и председник СО Бачка Паланка.

Како је све почело, открива Јован Зарупски, председник МО СНС Стари град и председник Савета МЗ „Стари град“.

-Деца која се овде играју су предложила родитељима да се вртић упристоји и предложили да и они учествовали у акцији, а родитељи су дошли к нама. Подршку смо добили од нашег председника Александра Ђедовца и од Горана Шатаре, директора ПУ „Младост“ који је финансирао сређивање фасаде вртића. Осим фасаде, данас кречимо зид око вртића, поправљамо и фарбамо целокупни мобилијар, насућемо песком простор за играње, косимо траву, орезујемо дрвеће и чистимо и односимо смеће. Наша идеја је да млађа генерација изнесе акцију, а да им ми дамо подршку. Ако сами уреде свој простор, сами ће га и чувати.

Горан Шатара, директор ПУ „Младост“ не крије задовољство акцијом.

-Добра енергија омладине, њихових родитеља и тима господина Зарупског пренела се и на наш вртић и ми смо узели учешће у овој радној акцији, финансирањем обнове фасаде саме зграде вртића, како би установа засијала. Ову акцију схватам као бунт младих људи који у њој учествују против оних који уништавају имовину која свима припада. Кад сам видео ко је све овде, акцију сам назвао „Од седам до 77“ јер све старосне структуре су овде, што је за сваку похвалу. Предстоји нам разговор с новим начелником полиције, а ми сматрамо да би физичко обезбеђење донело резултате на очувању урађеног. Надам се да ће се ова добра енергија пренети на цео град.