Вести

ВРТИЋ „БАМБИ“ ПОЧЕО СА РАДОМ

Свечаним отварањем које је уприличено у петак, 04. новембра 2016. године, вртић „Бамби“, познатији као Бело забавиште, поново је почео са радом после пет година паузе. Црвену врпцу пресекли су председник општине, Бранислав Шушница и директор ПУ „Младост“, Горан Шатара.

Вртић се налази у саставу Установе за дневни боравак деце „Младост“, а у његовим потпуно реновираним просторијама боравиће стотину малишана, односно четири васпитачке групе.

Председник општине, Бранислав Шушница, овом приликом је изјавио: „Данас је велики дан за општину Бачка Паланка, велики дан за сву децу Бачке Паланке. Самим овим потезом преполовили смо листе чекања, оно што је најбитније за родитеље. Они који су нас критиковали могли су да ураде исто што и ми, али нису, а тешко ће моћи да ураде оно што планирамо и што ћемо урадити за нашу децу. За следећу годину у плану је да отворимо вртиће у Силбашу, Обровцу и још један у Бачкој Паланци, да више нема листе чекања на добробит деце и родитеља. Отварање нових вртића, велики су потез за општинску власт, међутим, то смо успели онога тренутка када је СНС почела да врши власт у пуном капацитету.“

Такође у претходна два месеца општинска власт предвођена Српском напредном странком је отворила још два вртића, у Деспотову и Товаришеву. Овим смо доказали да наша странка не даје празна обећања већ стрпљиво ради на испуњењу својих обећања, на добробит свих грађана Општине Бачка Паланка. Српска напредна странка истиче да ће и убудуће наставити да ради на испуњењу зацртаних циљева и да ће квалитетнији живот наших суграђана бити приоритет општинске власти на челу са Српском напредном странком.