Вести

Свечано отварање игралишта у пивницама

Данас, 30.септембра 2021. године је отворено прво инклузивно игралиште у општини Бачка Паланка. Ово игралиште је направљено у Пивницама а донирало га је Удружење ,,Чепом до осмеха”. Средствима су помогли и Општина Бачка Паланка и Месна заједница Пивнице. Отварању је присуствовао и велики број деце, који су са одушевљењем дочекали да уђу на ново игралиште и играју се а добили су и пригодне слатке поклоне.

Вања Петковић, председник Удружења ,,Чепом до осмеха” истакла је да се Удружење бави сакупљањем пластичних чепова и помоћи деци са сметњама у развоју. Прво помагало је било управо додељено у Пивницама када су почели са сакупљањем чепова давне 2007. године. ,,Нама је дечији осмех најбитнији, игра и стварање дечијих осмеха и инклузија деце са инвалидитетом међу осталу децу, да се шири емпатија међу децом а оваква игралишта управо ово и омогућавају.

Из тог разлога је одлучено да се направи инклузивно игралиште.” Најважнији донатор је фирма ,,Палм Штифтунг” из Немачке, која је преко Вањиног брата донирала средства. Вањин брат је контактирао и желео да усмери донацију управо на ово место. Она је то остварила кроз ово инклузивно игралиште уз помоћ Општине Бачка Паланка и Месне заједнице Пивнице. ,, Веома сам поносна на данашњи дан и на целокупну нашу сарадњу и на овај постигнут успех.”

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка истакао је да је прво инклузивно игралиште постављено у Месној заједници Пивнице и захвалио се Удружењу ,,Чепом до осмеха”.,, Наставићемо улагања у својој општини, како би што више деце било едуковано, како би свест о заштити животне средине порасла пре свега код наших најмлађих суграђана а та иста свест како би дошла и до најстаријих суграђана.”