Вести

ПРИЈЕМ ШКОЛСКИХ СПОРТИСТА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

Данас, 15. јуна 2021. године у 9:00 часова Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је у великој сали Скупштине општине Бачка Паланка примио ученике Основне школе ,,Здравко Челар” из Челарева – кошаркашку женску екипу у оквиру које је и женска баскеташка екипа а такође и стонотенисерке. Повод доласка је успех ученика спориста, који су били државни прваци. Такође је председник примио и фудбалерке из Основне школе ,,Браћа Новаков” из Силбаша, које су освојиле 7. место на републичком такмичењу.

Женска кошаркашка екипа из ОШ ,,Здравко Челар” је била првак на Општинском, Окружном, Међуокружном а такође и Државном првенству. Државно првенство је одржано од 1. до 2. јуна у Караташу. Баскеташка екипа из ОШ ,,Здравко Челар” је била такође првак на Општинском, Окружном, Међуокружном а такође и Државном првенству у Крагујевцу. У среду 26. маја освојили су прво место на нивоу Основних школа. Стонотенисерке, ученице ОШ ,,Здравко Челар” на Државном првенству у стоном тенису одржаном у Алексинцу освојиле су екипно 1. место. Стонотенисерка – Радак Сара је била и појединачни првак државе. Ученице ОШ ,,Браћа Новаков” су освојиле 7. место на Републичком такмичењу у Кладову.

Координадор за школски спорт општине Бачка Паланка, др. Лазар Радош истакао је да Бачка Паланка већ десетак година ређа резултате у свим спортским дисциплинама, које су заступљене на овом подручју. Изразио је задовољство овом школском годином обзиром да је била обележена корона вирусом. ,,Успели смо да у шест спортова одемо на Републичко првенство а у четири спорта освојимо и медаље. Трудићемо се да и у наредним годинама наставимо са таквим резултатима.” Захвалио се Општини Бачка Паланка, која улаже средства у спорт и од почетка прати њихов рад.

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка истакао је да се задњих пет година базирало на школски спорт, улагало се у децу и кренуло се испочетка. Плод таквог рада су освојене медаље, које су девојчице донеле са разних такмичења као што су баскет, кошарка, стони тенис, фудбал, фуцал. Девојчице које су биле 7. на републичком првенству је велики успех за општину Бачка Паланка. Женски спорт и женски фудбал је у великом развоју и експанзији. ,,Надамо се да ће девојчице наредних година доносити златна одличја у нашу општину.” Овом приликом се председник захвалио свим учесницима, деци која су освојила медаље, али и њиховим наставницима и директорима који су били истрајни. Плод таквог рада јесу медаље донете у Општину Бачка Паланка. ,,Надамо се да ће таквих медаља бити још више, да ће се и друге Основне школе укључити у развој деце и спорта и да ће та деца након завршених основних и средњих школа бити професионалци и да ће наш град, општину Бачка Паланка презентовати на најбољи могући начин. ”