Вести

Потписан уговор о суфинансирању адаптације котларница у школама

Помоћник председника општине Бачка Паланка Надежда Ганић потписала је данас, у име Општине Бачка Паланка у Министарству за заштиту животне средине, уговор о суфинансирању пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години, који се односи на смањење испуштања загађујућих супстанци у животну средину, из котларница за грејање у оквиру објеката који су у надлежности јединица локалних самоуправа, с циљем унапређења квалитета ваздуха, предузимања превентивних мера у сегментима значајним за заштиту ваздуха од загађења и заштите и унапређивања животне средине.

Пројекат Општине Бачка Паланка – Смањење загађења ваздуха услед емисије штетних гасова , заменом котлова на чврста горива новим ефикаснијим котловима на биомасу у објектима јавне потрошње на територији општине Бачка Паланка односи се на адаптације котларница у ОШ „Браћа Новаков“ Силбаш, ОШ „Браћа Новаков“ Параге, ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра.

Одлуком Министарства заштите животне средине за реализацију пројекта Општине Бачка Паланка одобрен је износ од 7.297.440 динара.

Извор: РТВ БАП