Вести

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА БРИГУ О СЕЛУ ГОСПОДИНА МИЛАНА КРКОБАБИЋА

Данас, 2.септембра 2021. године Општину Бачка Паланка посетио је Милан Кркобабић, министар за бригу о селу. Након тога је обишао заједно са Браниславом Шушницом, председником општине Бачка Паланка са сарадницима сеоске породице у Новој Гајдобри и Парагама.

Разлог доласка министра је програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Пријем је одржан у великој сали Скупштине општине, а делегацију су дочекали представници локалне самоуправе на челу са председником општине Бачка Паланка, Браниславом Шушницом.

Министар Кркобабић је са својим сарадницима одржао радни састанак са руководством општине Бачка Паланка, Јужнобачког управног округа и председницима месних заједница. Састанку је присуствовао и члан комисије за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом и члан Националног тима за препород села Србије, агроекономиста Милан Простран.

До сада су две породице са територије бачкопаланачке општине добиле бесповратна средства за куповину сеоске куће са окућницом, те је делегација након пријема отишла у обилазак домаћинстава.

Породица Грујић из Бачке Палнке, купила је кућу у Новој Гајдобри, а породица Попов у Парагама. То су прве две породице које су уз бесповратна средства Министварста за бригу о селу решила стамбено питање у општини Бачка Паланка. За сада, за општину Бачка Паланка предвиђено је још 6 нових сеоских кућа које ће финансирати министарство.

Из бачкопаланачке општине влада јако велико интересовање за програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а до сада је предато преко 50 пријава.

Кркобабић, министар за бригу о селу је у свом обраћању навео да је Бачка Паланка пример како једна локална самоуправа може да одговори изазовима времена и да буде на услузи људима. Празне куће судећи по Бачкој Паланци још неће дуго бити празне. Стигло је 23 захтева а 8 је решено.Ово је пример једне локалне самоуправе како да се празне куће попуне. Општина Бачка Паланка је адекватан пример за остале општине.

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка захвалио се министру Кркобабићу за бригу о селу, што је посетио општину Бачка Паланка. ,,Као што је сам министар навео у свом уводном говору да смо ми сами себе кандидовали да општина Бачка Паланка и локална самоуправа буде та, коју ће министар посетити. ” Шушница је похвалио Канцеларију за локално – економски развој ,која је била посредник између министарства и корисника. Бачка Паланка је била једна од најактивнијих општина по овоме конкурсу, што се и показује кроз број кућа које ће општина добити по овоме конкурсу.Бачка Паланка се окренула ка томе да буде равномеран развој села и града у општини Бачка Паланка, што се показало и кроз примере на терену отварањем вртића и спортских дворана. ,, Надам се да ће број породица који желе да се врате на село и породице које желе да остану да живе на селу бити све већи из године у годину. “ Извор : Општина Бачка Паланка