Вести

Одигран турнир у шаху

Општински одбор Српске напредне странке Бачка Паланка, у сарадњи са Саветом пензионера организовао је турнир у шаху у просторијама Српске напредне странке, који је свечано отворио повереник ОО, Бранислав Шушница.
„На иницијативу наших најстаријих чланова и симпатизера, пензионера, који су поднели највећи терет економских реформи чији покретач је била Српска напредна странка на челу са Александром Вучићем, одлучили смо да организујемо овај турнир са жељом да постане традиционалан. Надамо се да ће приликом следеће посете нашег председника, Александра Вучића, нашој општини победник турнира имати прилике да одмери снаге и са њим одигра једну партију“ изјавио је Шушница.
У доброј атмосфери и уз фер игру за коју је био задужен судија, учесници су имали прилику да одмере снаге и проведу дан пре свега дружећи се. Снаге су одмерили наши најстарији, али и најмлађи чланови који су имали прилику да науче нове потезе.
„Свакодневно играм шах већ дужи низ година, и овакви турнири су одлична прилика да видимо колико смо добри и стекнемо ново искуство“ истакао је један од такмичара.
Дарко Божовић, повереник Савета за спорт, након завршетка турнира, захвалио се свим учесницима, а затим најуспешнијим међу њима уручио пехаре и честитао победнику на освојеном првом месту.