Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА ОПШТИНСКОГ ПУТА

У петак, 15. октобра 2021. године општину Бачка Паланка посетили су председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић. Циљ посете је био обилазак реконструисаног дела коловоза и радова на наставку реконструкције на санацији пута која води улицама Новосадски пут (од разделног острва) и Краља Петра Првог.
Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка се захвалио господину Мировићу, председнику Покрајинске владе, представницима Покрајинске владе, директору Управе за капитална улагања господину Ковачевићу што су данас посетили општину Бачка Паланка и извођењу радова на деоници Новосадског пута од разделног острва ка улици Краља Петра, Светозара Марковића до улице Цара Лазара. То је једна од три фазе једног пројекта где се прошле календарске године завршила прва фаза реконструкције санације Општинског пута Цара Лазара у износу од 115 милиона динара и садашња фаза, која се изводи у износу од 148 милиона динара. ,, Такође очекујемо јануар месец, следећи конкурс у Управи за капитална улагања и свакако ћемо конкурисати са завршетком овог пројекта и Обровачким путем. Оно што бих такође напоменуо јесте да смо ми претходних пет година од 2016. године од Управе за капитална улагања по основу конкурса добили 571 милион динара и од Покрајинског секретаријата више од 105 милиона динара, што ће рећи да непуних 700 милиона динара за пет година је општина Бачка Паланка добила од Покрајинске владе.

Очекујемо све наредне конкурсе, све је спремно са готовим пројектима и грађевинским дозволама и надамо се даљој сарадњи са Покрајинском владом као што је била и до сада. ”
Игор Мировић, председник Покрајинске Владе у свом обраћању је навео да су у току обимни радови у реконструкцији саобраћајница у бројним општинама. Радови се одвијају у Бачкој Паланци, Одџацима, Беочину на територији Инђије… ,, Ми смо уложили велика финасијска средства да заједно са локалним самоуправама у овим општинама реконструишемо локалне саобраћајнице и да побољшамо услове за саобраћај, живот грађана и чинићемо то и наредних година. Путари су на терену, очекујемо да се радови убрзају, покушаћемо да све ове послове завршимо до краја новембра. Ову годину можемо у техничком и финансијском делу да завршимо успешно. Покрајинска влада је припремила прве елементе за буџет за наредну 2022. годину, који ће бити већи за 4 милијарде динара. Ми ћемо сав новац уложити у инфраструктурне пројекте, у капиталне расходе. Грађани ће имати много боље услове када се све ово заврши. У Бачкој Паланци смо урадили много заједничких пројеката и наставићемо да радимо и у наредном периоду. Оно за шта се заједно боримо и очекујемо да ће се десити у наредном периоду јесте да почну радови на реконструкцији пута од Бегеча до Бачке Паланке и тиме би се заокружила цела наша заједничка прича од реконструкције локалних саобраћајница, пеконструкције државног пута и свих других важних послова, које смо заједно радили на територији ове општине.” – истакао је Мировић.

Извор: Општина Бачка Паланка