Вести

Александар Ђедовац угостио локалне хероје

Председник Општине Бачка Паланка Александар Ђедовац угостио је у понедељак, 19. јануара 2015. године, ђаке и грађане који су спасили петоро деце и спречили пљачку у Бачкој Паланци.
Председник је примио тројицу средњошколаца из Младенова, који су 6. јануара, на Бадње вече, направили подвиг јер су из пожара у једној кући у Бачкој Паланци спасили петоро деце старости од две до седам година. Њих тројица су приметили дим и ватру у једној трошној кући у центру Бачке Паланке, након чега су одмах обавестили полицију и ватрогасце и помогли им у гашењу пожара. Испоставило се да је петоро деце било само код куће и да су се грејали на свеће које су изазвале пожар. Владимиру Потапову, Николи Копањи и Момчилу Буквићу председник Општине обећао је да ће сва тројица, будући да су ђаци путници, добити бесплатне месечне карте до краја школске године.
Ђедовац је организовао пријем и за Бошка Вуковића, комуналног радника и пензионисаног полицајца Драгана Грубора, који су ухапсили жандарма С. М. из Новог Сада, који је 13. јануара из поште у Месној заједници „Стари град“ покушао да опљачка 350.000 динара. Вуковић и Грубор су га савладали и онемогућили да побегне с пленом.
„Храброст, солидарност и саосећајност коју су наши суграђани показали уверавају нас да Бачка Паланка и даље негује праве вредности. Њихов подвиг представља путоказ за све нас како треба да се понашамо, чему да стремимо“ рекао је на пријему председник Општине.