Сматрајући да практичне ствари које иду у прилог побољшању квалитета и услова живота грађана наше општине имају примат над причама, демагогијом и непрактичном деловању, Српска напредна станка као носилац власти на локалном нивоу, окренута је конкретном решавању проблема грађана и тежњи да се житељима општине у насељеним местима обезбеде што бољи услови за живот.

Претходне недеље завршени су радови на партерном уређењу парка у Новој Гајдобри. Радови су обухватали изградњу централног платоа који је погодан за различите културно-уметничке догађаје као и приступних стаза. Парк је опремљен и делом парковског мобилијара односно кантама за одлагање отпада док се у наредном периоду очекује постављање клупа како би се парк у потпуности привео намени. На јесен ће се парк озеленити како би се дрвеће које је на крају свог биолошког века заменило новим садницама.

Упоредо са овим активностима захваљујући напорима председника ОО СНС, Александра Ђедовца, реконструисана је и фасада на основној школи „Алекса Шантић“ Нова Гајдобра и извршени су радови на унутрашњем уређењу дворишта кроз акцију уклањања отпада и оплемењивања простора. Ове активности а које је иницирао МО СНС Нова Гајдобра треба да укажу да деца заслужују исте услове за образовање и развој као и деца у богатијим и већим срединама. Акције овог типа наставићемо и у наредном периоду.

У делу саопштења осврнућемо се и на реаговање једне политичке странке које се односи на уређење излетишта „Багер“ у Бачкој Паланци. Принцип Српске напредне странке је био и остаће да ради за добробит грађана а не да одговара маргиналним политичким странкама које за премису свога деловања имају став „што горе-то боље“. Своје квалитете и способности су имали прилику да покажу грађанима вршећи власт у ранијем периоду. Оцену свог рада су добили од стране грађана. Ипак ми смо ти који су изложени безобзирним нападима на све акције које су реализоване на чишћењу и сређивању смећа које су нам они оставили!

Акцијама које су спроводили људи из наше странке познато излетиште „Багер“ је приведено својој намени да буде место за одмор и разоноду грађана тог дела Бачке Паланке. Чињеница да се на њему свакодневно окупља више стотина грађана представља потврду да смо били у праву када смо одлучили да постојеће стање унапредимо. Акцијом коју је спровео господин Зарупски а по прибављању свих потребних дозвола, очишћен је коров, извршена нивелација терена, насут песак, постављени тушеви, уређени терени за одбојку и мали фудбал, постављење канте за отпад, контејнери, инфо –табле...

Дакле, препоручујемо локалним политичарима који само критикују и при томе не раде ништа за добробит грађана, „да своје главе изваде из песка“, да се приближе грађанима, да чују њихове проблеме и да се информишу шта мисле о уређењу излетишта и о решавању деценијског проблема одвођења атмосферских вода у Улици 7. Јула.

Суд грађана нам је најважнији док је све остало мање битно.Познато је да су неосноване критике увек служиле за скривање сопственог нерада.