У току ове недеље, а идући у сусрет храмовној слави Петровдан, у Гајдобри су окончани радови на реконструкцији пута I-б реда у дужини од 2,2 километра. Укупна вредност радова је процењена на 40 милиона динара. Наиме, председник Општине Бачка Паланка, Александар Ђедовац, начелник Јужнобачког управног округа проф. др. Зоран Милошевић у сарадњи са Саветом МЗ Гајдобра су још 2014. године у разговорима са ресорном министарком Зораном Михајловић изашли са иницијативом да се ови путеви врате под ингеренцију Републике будући да покрајинска власт није у стању да се на адекватан начин стара о њима. У разговорима који су вођени са министарком Михајловић указано је на значај индустријске зоне између Нове Гајдобре и Гајдобре и чињеницу да њена активност представља значајан део целокупне привредне активности општине. С тим у вези, било је неопходно створити предуслове и извршити реконструкцију пута. Поред ових радова у претходном периоду су урађене и унутрашње саобраћајнице у самој индустријској зони. Грађани Гајдобре су са одушевљењем дочекали ове радове. Ова улагања показала су да се локална самоуправа на челу са Српском напредном странком, залаже за равномеран развој села и града и да се житељима наше општине посебно онима који живе у насељеним местима требају створити предуслови за останак на селу.

Такође, омладина Српске напредне странке заједно са грађанима Бачке Паланке обележила је Међународни дан Дунава, 29. јун пуштањем лампиона низ реку.Овом приликом указано је на све потенцијале које носи ова међународна река и на активности које се спроводе како би се они на најбољи начин искористили. Са овога места упућен је и апел свим грађанима Бачке Паланке да чувају реку јер она представља велико богаство за све нас.

4. јула, на травњаку испред зграде општине, омладина Српске напредне странке је поводом Ивандана плела традиционалне венце који су касније подељени грађанима.