Српска напредна странка није изненађена мноштвом лажи и инсинуација  изнетим у летку тзв. Народне иницијативе. Изненађени смо преосетљивошћу на губитак власти и привилегија, од стране појединаца који су креатори овог срамног летка. Питамо их зашто се крију иза народа, када је потпуно јасно ко су аутори и чији су лични интереси угрожени. Зашто јавно не саопште да ли је то њихов лични став или се ради о ставу општинског одбора или њихове странке.

Када су већ цитирали Балашевића, имамо и ми за њих цитат из његове песме Божа звани пуб: „сви што губе се љуте то је позната ствар“. Наравно и у таквим ситуацијама треба исказати елементарну културу, истинољубивост  и личну храброст.

Српска напредна странка обавештава јавност да су поднете кривичне пријаве против аутора и дистрибутера поменутог летка и да очекује брзу и ефикасну реакцију надлежних државних органа, како би исти сносили заслужене санкције.