РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА И ПЛАНОВА У МО ДЕСПОТОВО

ОО Српске напредне странке и Месни одбори спроводе конкретне акције и активности у циљу унапређења живота грађана. Један од примера таквих активности је иницијатива МО Деспотово да се реши проблем функционисања предшколског одељења за децу узраста од три до пет година. Иницијатива је покренута код надлежних у локалној самоуправи, која је показала пуно разумевање за овај вишегодишњи проблем родитеља, који су запослени и принуђени да своју децу возе у предшколску установу у Савино Село.

Први корак у реализацији ове иницијативе је био да се пронађе адекватан објекат, који је у јавној својини локалне самоуправе. То је решено у сарадњи са Саветом Месне заједнице, пошто је постигнут договор да се предшколско одељење организује у згради Месне заједнице. Након тог договора, приступило се изради пројекта за адаптацију зграде у циљу прилагођавања потребама функционисања како Месне заједнице, тако и предшколског одељења. Према усвојеном договору и плану, радови на адаптацији објекта ће бити завршени до краја маја, упис деце ће се вршити у августу, а почетак рада предшколског одељења у Деспотову биће 1. септембра ове године. Свакако да ће реализација овог пројекта допринети подизању квалитета живота у селу и утицати да млади виде перспективу и остају у селу.

У току је и реализација инвестиције ЈКП „Комуналпројект“ у Деспотову на изградњи мини фабрике воде. Радови су у завршној фази и ускоро ће бити пуштање у рад ове мини фабрике воде, која ће обезбедити поуздано и квалитетно снабдевање становништва пијаћом водом. После вишедеценијског проблема са снабдевањем пијаћом водом, овај проблем ће бити трајно решен.

Поред наведеног, ангажовањем чланова наше странке из Деспотова, обезбеђене су саднице јавора, платана и јасена. Преко двадесет садница је засађено на неколико локација у центру села и свакако ће допринети лепшем изгледу насеља.
Српска напредна странка ради у интересу грађана и испуњава дата обећања.

Служба за информисање ОО СНС Бачка Паланка